Хіти тижня. Х*йло воно і є Х*йло: Літак з Путіним на борту влаштував провокацію в небі Естонії

У Таллінні вже викликали "на килим" представника посольства РФ, якому передали відповідну ноту протесту.

Путін в літаку. Ілюстрація:inforesist.org

Літаки російського президента Володимира Путіна під час польоту в Гельсінкі на зустріч глави Кремля з господарем Білого дому Дональдом Трампом, порушили повітряний простір Естонії. Про це повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що порушення з різницею в годину сталося в першій половині дня в районі острова Вайндло. Обидва лайнера A319 та Іл-96 є власністю державного авіапарку Росії.

Спікер Генерального штабу Сил оборони Естонії Арво Йиесалу заявив, що його відомству достеменно невідомо, хто в той момент був на борту, проте належність літаків до авіапарку Кремля не є ні для кого секретом.

Відомо, що в Гельсінкі Путін прилетів на Іл-96, реєстраційний номер якого - RA-96022. Радари підтверджують, що саме цей лайнер порушив естонський повітряний простір.

Як повідомляється, літаки знаходилися в повітряному просторі Естонії менше хвилини. Сьогодні, 17 липня, Естонія викликала "на килим" представника посольства РФ, якому передали відповідну ноту.

Джерело: Обозреватель

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...