Хіти тижня. Кремль стрімко прямує до прірви: Росія розпочинає нову "гібридну" війну. З Ізраїлем

Ізраїль, наскільки можливо, не втручався в протистояння путінсько-асадівської коаліції з американцями та їхніми союзниками у Сирії. Тепер все може піти інакше.

Росія вирішила постачати комплекси С-300 в Сирію. Ілюстрація: соцмережі.

Російська влада прийняла остаточне рішення поставити в Сирію зенітно-ракетні комплекси С-300. Ракети, випущені з таких комплексів, представляють серйозну загрозу для ізраїльських військових літаків, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

У понеділок, 23 квітня, міністри російського уряду офіційно повідомили Ізраїлю, що спроби єврейської держави атакувати ЗРК С-300, які Росія має намір надати армії сирійського президента Башара Асада, матимуть «катастрофічні наслідки».
Видання «Комерсант» з посиланням на два своїх військово-дипломатичних джерела повідомило, що Росія вже найближчим часом може почати постачання. При цьому постачання відбудеться на безоплатній основі. Плани Кремля направити до Сирії ЗРК С-300 були законтрактовані ще в 2010 році, але вже на етапі реалізації контракт був анульований на прохання Ізраїлю, який побоювався за свій повітряний простір.

Тепер Росія планує відправити до Сирії компоненти С-300 (радіолокаційні станції, транспортні машини, пункти управління, пускові установки і т. ін.). Доставка буде здійснюватися або літаками військово-транспортної авіації, або кораблями військово-морського флоту Росії. Нагадаємо, що зараз на озброєнні сірійської армії стоять тільки старі радянські засоби ППО - комплекси C-75, C-125, C-200, «Бук», «Квадрат», «Оса», переносні комплекси «Стріла».

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...