Хіти тижня. Москва попередила Вашингтон про військовий удар по території Сирії, де розташовані американські війська: Штати відповіли

В разі атаки війська США обіцяли «без коливань застосують необхідну і відповідну силу», щоб захистити себе, коаліцію і партнерів.

Ідліб. Фото: Euronews.

Представники Росії двічі за тиждень попередили США, що спільно з армією Башара Асада готові атакувати територію Сирії, на якій знаходяться американські війська. Про це повідомляє CNN з посиланням на американські військові джерела, передають Патріоти України.

Йдеться про район в провінції Хомс, де розташована військова база Ет-Танф. У Москві вважають, що на цій території знаходяться терористи. Американські військові побоюються, що російська авіація і військові кораблі в східному Середземномор'ї можуть завдати ракетних ударів по цій місцевості. Неточний удар Росії може привести до протистояння, в яке будуть втягнуті американські військові, кажуть джерела CNN.
«Ми рішуче порадили їм триматися подалі від Ет-Танф», - сказав один зі співрозмовників телеканалу. Інше джерело сказало, що в разі атаки війська США «без коливань застосують необхідну і відповідну силу», щоб захистити себе, коаліцію і партнерів.
З середини серпня в ЗМІ з'являються повідомлення про те, що війська президента Сирії Башара Асада готують наступ на провінцію Ідліб, яку контролює опозиція. Агентство Bloomberg стверджувало, що США попередили Росію про готовність завдати ракетних ударів по Сирії, якщо урядові війська застосують хімічну зброю в Ідлібі.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...