Хіти тижня. "Наступає на п’ятки" "кіборгу"-Тимошенко, залишив позаду "Слугу народу": Соціологи кажуть про різке зростання рейтингу Порошенка

​Президентський рейтинг Петра Порошенка за останній місяць зріс, а серед кандидатів визначилися два лідери, чия електоральна підтримка зараз зрівнялася в межах статистичної похибки.

Соціологічний центр імені Михайла Драгоманова представив своє репрезентативне опитування дорослого населення України, проведене з 10 по 17 січня 2019 року, зазначають Патріоти України.

Згідно з результатами дослідження, Порошенко підтримують 17,1% опитаних, rі планують брати участь у виборах. Юлію Тимошенко - 17,4%. З відривом від лідерів слідують Володимир Зеленський (11,9%), Анатолій Гриценко (7,1%), Юрій Бойко (6,4%), Олег Ляшко (5,6%), Святослав Вакарчук (5,1%).

Найбільш ймовірними учасниками другого туру опитані українці - незалежно від електоральних уподобань - називають Порошенко і Тимошенко (21,1% і 21,3% респондентів відповідно).
«Рейтинг Петра Порошенка, в порівнянні з груднем 2018 року, виріс і в межах статистичної похибки практично зрівнявся з рейтингом Юлії Тимошенко. Ми це пов'язуємо з тим, що Порошенко вибрав кілька основних тем для позиціонування. Це - Томос, армія, українська мова. Ці теми орієнтовані на патріотично налаштованих виборців ... Фактично, ці теми озвучує тільки один кандидат. Інші кандидати розмиваються на одних і тих же темах », - каже соціолог Сергій Штепа.
Також опитування показало, що відсоток виборців, які не визначились, скорочується і за останніми даними становить 10,3%. Та частина виборців, яка була налаштована нерішуче, тепер міняють рейтинг кандидатів, вважають соціологи.
Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю. Опитано 1800 респондентів у всіх областях, крім окупованих територій і АР Крим. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...