Хіти тижня. "Німцям таке дуже не сподобається": Названо наслідки скандалу з президентом РФ та Штазі (відео)

Штазі була спецслужбою на рівні КДБ, яка зробила дуже багато поганих речей для німців - переслідування, тортури, ув'язнення.

Публікація в Німеччині архівів німецької розвідки, згідно з якими Володимир Путін у 80-х роках був агентом таємної поліції НДР Штазі, завдала відчутного удару репутації російського президента на Заході. Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що після об'єднання Німеччини архіви Штазі активно розсекречувалися: "Вони не боялися показувати, хто був агентом, хто не був". "Там дуже гостро реагували на людей, які були агентами Штазі, тому що Штазі була спецслужбою на рівні КДБ, яка зробила дуже багато поганих речей для німців - переслідування, тортури, ув'язнення. Вона має дуже поганий шлейф, і ці архіви поступово розсекречують. Те, що це сталося - це мінус Путіну", - заявив Мусієнко.

За словами експерта, те, що Путін був агентом КДБ - загальновідомо, але його членство в Штазі стало несподіванкою. "Він активно співпрацював зі Східною Німеччиною, і розвідки між собою співпрацювали. Хоча зрозуміло, що НДР була на боці Радянського Союзу, але це не додає йому балів - тільки мінуси до вже існуючих мінусів у репутації", - підсумував він.

Джерело: Обозреватель

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...