Хіти тижня. Окупанти на Донбасі мають відчути: Україна прикупила потужне озброєння в ЄС

Самохідні гаубиці та бойові машини піхоти експортуються до України через Польщу за погодженням з усіма відомствами Чеської Республіки.

ЗСУ отримають самохідні гаубиці "Гвоздика" з Польщі. Фото: Прес-служба Czechoslovak Group.

Українська армія може отримати невказану кількість самохідних гаубиць 122-мм 2С1 “Гвоздика” з Польщі. Українська армія отримає самохідні гаубиці 2С1 “Гвоздика” польського виробництва, які перебувають на службі в чеській армії, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу Czechoslovak Group.

Чеська компанія працює з польською компанією Wtorplast, за контрактом з Україною на постачання бойових машин піхоти БМП-1АК та самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” в рамках військово-технічного співробітництва між Україною та Польщею.

Самохідні гаубиці та бойові машини піхоти експортуються до України через Польщу за погодженням з усіма відомствами Чеської Республіки”, – заявив прес-секретар Czechoslovak Group Андрій Циртек. 2С1 “Гвоздика” – самохідна гармата, оснащена 122мм нарізною гарматою Д-32. Це модифікований варіант буксируваної гаубиці Д-30. САУ оснащена системою швидкої перезарядки та завантаження боеприпасу. Максимальна швидкість стрільби – 4-5 пострілів на хвилину. “Гвоздика” сумісна з усіма боєприпасами калібру 122-мм, розробленими для гаубиці Д-30.

Czechoslovak Group, раніше відома як Excalibur Group, холдинг з декількох десятків підприємств, які займаються продажем та поставками військової техніки. Перепродаж військової техніки звичайна справа на ринку озброєннь, до цих заходів вдаються багато фірм і компаній, щоби уникнути звинуваченнь пацифістів у фінансуванні війни.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...