Хіти тижня. Перекрити Путіну найкоротший шлях до Києва: Північна фортеця-2018 як "пояс безпеки" для України (фото)

На Чернігівщині відбулися перші експериментальні тактичні навчання з територіальної оборони.

Фото:прес-служба Міноборони України

Під час завершального етапу практичної фази перших експериментальних тактичних навчань з територіальної оборони Північна фортеця-2018 міністр оборони України Степан Полторак заявив, що створення бригад територіальної оборони підвищить боєздатність країни вдвічі, зазначають Патріоти України.

"Як зазначив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, створення в областях бригад територіальної оборони підвищить боєздатність України мінімум удвічі," – повідомляється на сайті Міноборони в понеділок.

В інформації зазначається, що за ходом завершального етапу практичної фази Північної фортеці-2018 на Гончарівському полігоні на Чернігівщині окрім Полторака також спостерігали секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Сергій Попко, а також голови обласних держадміністрацій.

"Присутні відзначили значення системи територіальної оборони для підвищення обороноздатності України та етапи створення бригад територіальної оборони в кожній області. Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дозволить сформувати пояс безпеки в Україні і гарантувати мирне життя і захист мирного населення," – йдеться у повідомленні.

Муженко відзначив злагодженість дій підрозділів резервістів, які у режимі реального часу відпрацьовують завдання з прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об’єктів.

Також резервісти виконали комплексні тактичні вправи з веденням бойових дій як у місті, так і лісі з протидії диверсійно-розвідувальним силам противника.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...