Хіти тижня. Подалі від "русского мира": У Казахстані услід за кирилицею відмовляться і від російської мови

Президент країни наголосив, що діяльність парламенту і уряду повинна здійснюватися тільки державною - казахською мовою

Нурсултан Назарбаєв. Фото:Радио АзаттыкПрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився перевести діяльність органів влади виключно на казахську мову. Про це він заявив під час зустрічі з міністром інформації та комунікацій країни Дауреном Абаєвим, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу президента Казахстану.

"Процес переходу на латиницю є історично важливим для нашого народу. Разом з тим, необхідно продовжити роботу щодо підвищення статусу казахської мови. Діяльність парламенту і уряду повинна здійснюватися тільки державною мовою", - заявив Назарбаєв.

Назарбаєв підкреслив, що цим рішенням не хоче обмежувати права громадян в цьому питанні. У зв'язку з цим він наголосив на необхідності передбачити можливості синхронного перекладу. Президент Казахстану припустив, що перехід може бути поетапним.

Шанс для прориву? Силам оборони потрібно скоординувати удари ATACMS із наземними операціями, ISW

четвер, 25 квітень 2024, 10:35

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), надані Україні Штатами ATACMS можуть послабити російську логістику, загрожувати ударами по аеродромах і складах РФ. Проте для України вони матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів на...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі