Хіти тижня. Путін вже просто не приховує, що це був його наказ стріляти по українських військових, - Порошенко

Затримання і блокування українських суден в Азовському морі - однозначне порушення міжнародного права.

Петро Порошенко. Фото: прес-служба Президента.

Президент Росії Володимир Путін не приховує, що він віддав наказ застосувати збройні сили і розстріляти українських моряків під час інциденту в Керченській протоці. Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу адміністрації президента.

"Це вперше, коли Путін вже просто не приховує більше, що це був його наказ застосувати збройні сили і відкрито розстріляти українських військових на наших кораблях", - заявив Порошенко.
При цьому він зазначив, що в України є двостороння угода з Росією про вільне судноплавство в Азовському і Чорному морях і Керченській протоці. Тому затримання і блокування українських суден - порушення міжнародного права.
"Згідно з міжнародним правом - це прямий акт агресії, який повністю підпадає під резолюцію ООН", - заявив Порошенко і підкреслив, що потрібна міжнародна реакція, інакше завтра на будь-яке міжнародне судно можуть напасти.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...