Хіти тижня. Путіну вже не потрібні "республіки" на Донбасі: Експерт зробив прогноз про долю "ДНР" і "ЛНР"

В адміністрації президента Росії є якась схема, за якою "республіки" будуть об'єднані.

Костянтин Машовець. Фото: Тиждень.

Об'єднання двох донбаських "республік" - найбільш ймовірний сценарій Кремля; цей крок дозволить підвищити їх життєздатність і боєздатність. Таку думку "Обозревателю" висловив координатор групи "Інформаційний опір", експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

Коментуючи створення "єдиного митного простору" між "ДНР" і "ЛНР", він зауважив: "Об'єднання "республік" - це найвірогідніший сценарій. Напевно, в адміністрації президента Росії є якась схема, якийсь план, за яким вони будуть об'єднані".

На думку експерта, в цьому може полягати "стратегія Путіна", оскільки на сьогоднішній день "ці дві розрізнені території самі по собі нежиттєздатні". "Їх можуть об'єднати в єдине ціле - фінансову систему, економічну, соціальну і військову", - припустив він.

Машовець також припустив, що "армійські корпуси" - АК1 і АК2 - також, швидше за все, будуть об'єднані. "Це було б логічно - єдиний центр управління окупованими територіями, а не два, як зараз. Логічним також було б створення єдиного центру у військовому керівництві. Не два штаби корпусів, а один, не два "міністерства оборони", а одне".

Експерт сказав, що "не буде гадати" щодо того, хто може очолити об'єднану "державу". Разом з тим він зауважив: "Напевно першу скрипку гратимуть донецькі - їх більше, вони потужніші. А "Луганда" гратиме другу скрипку".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...