Хіти тижня. Російські спецслужби планували вбити президента, - український дипломат

За словами Романа Безсмертного, причиною такого кроку з боку російських спецслужб могла бути різка зміна вектора зовнішньої політики Леоніда Кучми.

Роман Безсмертний. Фото: Тиждень.

Російські спецслужби планували в 90-тих роках вбити тодішнього президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучму. Про це заявив екс-посол України в Білорусі (2010-2011 рр.) Роман Безсмертний в прямому ефірі на ТБ, передають Патріоти України.

«У середині 90-х в одному з посольств були перехоплені документи, що стосувалися організації такого акта (замаху. - ред.) Проти президента Кучми. Реакція була такою, якою в той момент мала бути: ми в курсі, але не шумимо! Адже зрозуміло, що за розкриттям цих документів певні кадри стояли, кудись впроваджені, тому говорили про це дуже мало, буквально пару раз на закритих нарадах у президента», - сказав він.

За його словами, причиною такого кроку з боку російських спецслужб могла бути різка зміна вектора зовнішньої політики тодішнього президента. «Знаєте, Кучма ж до влади прийшов з проросійськими гаслами. Уже в 95-му році найближче його оточення патріотичним було! Леонід Данилович завжди по сторонам дивився: то на схід, то на захід (в питаннях зовнішньої політики. - ред.)», - сказав Безсмертний.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...