Хіти тижня. "РПЦ фактично розпочала підготовку сценарію ескалації в Україні", - Березовець

Кремль і РПЦ програли боротьбу проти створення української автокефальної церкви. Єдине, що вони можуть і вміють – це розв'язувати насильство.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог, президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець, передають Патріоти України.

"Після заяв РПЦ і УПЦ МП про те, що там не визнають помісну Українську православну церкву після дарування їй томосу від Вселенського патріарха, абсолютно ясно, що РПЦ фактично розпочала підготовку сценарію ескалації в Україні. Ще більш гранично ясно висловився керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв'ю РБК-Україна. У відповідь на «недружні, неканонічні дії Константинополя щодо іншої православної церкви» Антоній фактично погрожує не просто церковним розколом, а насильством.

«У нас є документ, який називається "Основи соціальної концепції УПЦ", згідно з яким, в дуже складних ситуаціях – я процитую: "Церква може звернутися до своїх чад із закликом до мирної громадянської непокори". Це крайній захід, але він зафіксований в нашій соціальній концепції, затвердженій собором архієреїв», - заявив керуючий справами УПЦ МП. Іншими словами, це пряма погроза на адресу української влади і православних вірян.

Які саме акції «громадянської непокори» має на увазі Антоній? Безумовно, варто звернутися до досвіду 2014 року і створення так званих «народних республік» Донбасу. Там теж все починалося з безневинних закликів непокори новій «київській» владі, як її називали сепаратисти, але грань непокори і кривавого насильства була стрімко перетнута.

Кремль і РПЦ програли боротьбу проти створення української автокефальної церкви з Константинопольським патріархатом і морально, і юридично. Єдине, що вони можуть і вміють робити в такій ситуації – це розв'язувати насильство. Під шумок якого спробувати викрасти і вивезти в РФ релігійні цінності українського православ'я.

Тут нічого нового – імперія в Україні завжди цинічно грабувала насамперед церкви і монастирі, щоб штучно привласнити собі шматочок чужої історії. А поки що непогано було б провести паспортний контроль в Києво-Печерській та Почаївській лаврах козачків і попів у погонах."

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...