Хіти тижня. Скрепи "клацають зубами": У РПЦ відреагували на заяву Константинополя про закінчення існування УПЦ МП

Варто розуміти, що нахабно "послати" Вселенського патріарха, як звикли Кремль і Москва в цілому, РПЦ просто не може, через перспективу відлучення та анафеми.

Глава РПЦ патріарх Кирило. Ілюстрація:vesti.ru

РПЦ вважає неадекватними заяви Вселенського патріархату про припинення існування Української православної церкви Московського патріархату. Про це заявив прес-секретар Патріарха Московського Кирила Олександр Волков, передають Патріоти України.

"Звучать дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно стурбовані станом його душевного і духовного здоров'я", - сказав Волков.

Також Волков додав, що в разі потреби в РПЦ готові "допомогти побратимові в лікуванні".

Як повідомлялося раніше, 2 листопада 2018 року в Константинополі заявили, що Української православної церкви Московського патріархату більше не існує.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...