Хіти тижня. Справи закарпатські, або Щось у Дунаї здохло: Угорщина підкорилася вимогам України

Мова йде про посаду так званого уповноваженого з питань Закарпатської області.

Павло Клімкін. Фото:УНІАН

Угорщина на вимогу Києва змінить назву посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області. Про це в своєму Twitter в п'ятницю повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, зазначають Патріоти України.

"Почав ранок з розмови зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Угорці нас добре почули і змінюють назву свого уповноваженого "по Закарпаттю", - повідомив міністр.

Також Клімкін зазначив, що конструктивна співпраця з інших питань триває.

Раніше в МЗС України розкритикували Будапешт за рішення створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області. У МЗС також заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну угорському уповноваженому, якщо назва його посади не буде змінена.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...