Хіти тижня. "Сватання у Гончарівську": Під Черніговом пройшли випробування нової української зброї (фото, відео)

На Гончарівському полігоні Збройних сил України за участю секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулися відкриті випробування нових зразків озброєння і військової техніки, розроблених підприємствами українського ВПК.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР "Фантом-2", який отримав нове шасі 8х8 і подовжену платформу, яка дозволяє розташувати на ньому більш потужні бойові модулі. Для розробки нової машини, на нього був встановлений бойовий модуль з ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект "Граду" на поле бою.

Крім того, під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П", який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані 3 км, при максимальній дальності пострілу близько 5 км. Завдяки дистанційному пульту управління, наведення ракети на ціль було скоєно на відстані 50 метрів, що в реальних бойових умовах дозволяє забезпечити повну безпеку оператора "Стугна-П".

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Стрільба з цього комплексу велася на максимальній дальності у 2.5 км., А потрапляння першої ж ракети в ціль, підтвердило високі характеристики "Корсар".

Тестування також пройшли 60-мм і 120-мм міномети від ПАТ "Маяк".

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...