Хіти тижня. "Це більш реально, ніж напад з боку Молдови чи Білорусі": У США назвали нові цілі Росії в Україні

​За словами Марка Сімаковскі, Кремль украй зацікавлений в тому, щоб убезпечити Крим.

Марк Сімаковскі. Фото: Радіо Свобода.

У світлі останніх подій у Чорному морі для України цілком реальним може стати небезпечний сценарій Росії із захоплення території від Криму і до Донбасу. Таким чином країна-агресор хоче вирішити низку серйозних проблем з тимчасово окупованими територіями і дестабілізувати Україну. Про це заявив військовий аналітик, екс-голова "відділу Росії" в політичному управлінні Міноборони США Марк Сімаковскі в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Сильне побоювання, що Росія спробує закріпити переваги після своїх дій в Азовському морі. Зокрема, створити сухопутний коридор (до Криму. — Ред.) і збільшити свою військову присутність в Україні. І це може бути найбільш дестабілізуючий, найстрашніший сценарій — якщо Росія посилить свої домагання, використовуючи провокації в Україні або намагаючись закріпитися в районі Азовського моря, де Москва має потребу в ще в одному шматку території, щоб захистити Крим і свої стратегічні інтереси. Ось це було б серйозним чинником дестабілізації, і Україна, і міжнародне співтовариство повинні бути до цього готові", — зазначив він.

За словами Сімаковскі, Кремль украй зацікавлений в тому, щоб убезпечити Крим. Адже російська влада бачить вразливості своєї системи захисту на суші й намагається компенсувати їх посиленням на морі. Для цього країна-агресор вдається до обмеження доступу України до Азовського моря, а особливо — доступу військових. Крім того, військовими провокаціями проти України Росія намагається вирішити низку кризових питань, пов'язаних із життєзабезпеченням захопленого Криму (наприклад, відсутність прісної води).

"Один із шляхів, щоб впоратися з усіма цими викликами, — це відрізати доступ України, використовуючи смужку землі між Донбасом і Кримом. Це був би серйозний фактор дестабілізації. Він, звичайно, розвіяв би всі спроби Росії вдавати, що вона тут ні при чому, і однозначно міг дестабілізувати Донбас. Це був би воєнний шлях! І це якраз той сценарій, який викликає набагато більше занепокоєння, ніж розмови про ймовірність російського вторгнення через Білорусь або Молдову", — переконаний експерт.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...