Хіти тижня. Це може бути використане Кремлем: Росіяни були на борту українських суден при проходженні Керченської протоки (відео)

Керченський канал не прямий, щоб безпечно пройти його необхідна допомога лоцманської служби Керчі.

Євген Марчук. Фото: Інформатор.

На борту українських кораблів, які 23 вересня пройшли під побудованим Росією Керченським мостом, були присутні російські лоцмани. Про це заявив український представник в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, генерал Євген Марчук, передають Патріоти України.

За його словами, Керченська протока неглибока, тому там був проритий Керч-Єнікальський канал, що дозволяє великим судам перетинати протоку. Однак, канал не прямий, щоб безпечно пройти його необхідна допомога лоцманської служби Керчі.

"А що це означає? А це означає, що потрібно вступати в контакт з "адміністрацією" Керчі. Відповідно до закону України "Про реінтеграцію" всі порти Керчі - в окупованому Криму, і вони всі, згідно з українським законодавством, закриті. Це означає, що всі державні службовці і всі інституції не мають права і не можуть вступати в контакт з "адміністрацією" Керчі", - зазначив Марчук.

"Коли вони (українські кораблі, - прим. ред.) підійшли до Керченської протоки, їх взяли в супровід. І що ще важливо... вони взяли на борт лоцманів. Ну, військові кораблі взагалі не можуть брати на борт лоцманів, там є інша система проводки, йде попереду лоцманський буксир, і за ним треба йти і так далі. Одним словом, наші військові взяли на борт лоцманів російських, в Керчі, і вони провели спокійно ці два корабля в Азовське море, і вони далі пішли, спочатку до Маріуполя, потім до Бердянська", - продовжує генерал.

На його думку, цей випадок може бути використаний Кремлем. "Питання "в задачнику", чи не дали ми цим Росії таким чином хороший аргумент. Аргумент такий: "Слухайте які у вас проблеми, ви ж бачите, це спільне море, за договором, який діє до нинішнього моменту, яке визнано внутрішніми водами наших двох країн, ваші військові кораблі, нехай навіть допоміжного флоту, спокійно пройшли... У чому справа?" - припускає Марчук.

Фрагмент про проходження протоки на відео - з 23:50 до 27:15.

Джерело: 112 Україна

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...