Хіти тижня. Ця солодка помста кремлівському курдуплеві: Путін підставив своїх олігархів, і вони готують йому відповідь, - Піонтковський (відео)

Наслідки від квітневого посилення санкцій політолог назвав "вибухом всередині владної верхівки".

Путін. Ілюстрація:mk.ru

Незмінний президент Росії Володимир Путін порушив умови договору з олігарахатом, через що у нього зараз розпочнуться додаткові неприємності. Про це заявив незалежний російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі програми "Студія Захід" з Антіном Борковським на телеканалі Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

"Порушено соціальний контракт між оточенням Путіна й "паханом", який полягав у тому, що вони (олігархи - ред.) є абсолютно лояльними, абсолютно вірними "хрещеному батькові", але той виконує свої функції - він забезпечує безпеку їхніх активів закордоном. Тому що усі їхні основні активи, як ми вже визначили це $1,5 трлн, вони за кордоном.

А який же це, вибачте, "пахан", який же це гарант безпеки, якщо їх (активи - ред.) починають заморожувати за критерієм "наближеності до Путіна"? ...Це цитата із (американського - ред.) закону про санкції: "наближені до Путіна", - зазначив експерт.

Наслідки від квітневого посилення санкцій Піонтковський назвав "вибухом всередині владної верхівки". "Дивно, що американці 10 років не могли до цього додуматися", - наголосив він.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....