Хіти тижня. Ціна звільнення заручників: У Порошенка озвучили ультиматум Росії

За кожного звільненого заручника Путін намагається виторгувати преференції.

Ірина Луценко. Фото: InfoResist.

Президент Росії Володимир Путін вимагає зняти санкції з РФ в обмін на звільнення в'язнів Кремля. Про це в інтерв'ю заявила народний депутат (БПП) і представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, підкресливши, що питання про політичних в'язнів російського режиму є дуже важливим, передають Патріоти України.

"Їх було близько 3000 осіб, зараз залишилося близько 70 осіб. І за кожного такого заручника Путін намагається виторгувати преференції: я випущу, а ви зніміть частину санкцій і т.ін. Ми прагнемо звільнити всіх", - зазначила вона.

Луценко також нагадала, що Україна подала позови в міжнародні суди. "Скажімо, зараз проти Росії в Євросуді з прав людини тисячі позовів як від фізичних осіб, так і від постраждалих банків, підприємств. Величезні збитки від російської агресії понесли морські порти, компанії "Чорноморнафтогаз", "Нафтогаз України" та інші. І у цих справ є сприятливі для нас перспективи", - підкреслила вона.

Нардеп додала, що Україна звернулася до міжнародних судових інстанцій з позовами про порушення Росією морського права. "Мова йде про Керченський міст, який заблокував для великих суден вхід до Маріуполя і порти Азовського моря. Тим самим РФ "валить" нашу економіку, а також намагається налаштувати населення територій, пов'язаних з Донбасом, проти української влади. Мовляв, якщо в Маріуполі зупиняться заводи, то люди скажуть: навіщо нам така влада", - резюмувала представник президента.

Джерело: Сегодня

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...