Хіти тижня. У хід пішло важке озброєння: У Сирії військові Росії та Ірану влаштували міжусобну війну, у друзів Асада значні втрати, - ЗМІ

В сирійській долині Аль-Габ, яку контролюють сили Башара Асада, відбулося зіткнення "інтернаціоналістів", на котрих й тримається кривавий режим.

Російські та іранські військові зіткнулися у стратегічній зоні Аль-Габ. Дійшло до застосування гранатометів та бронетехніки, зазначають Патріоти України. Про це 25 січня повідомив німецький Spiegel, у розпорядженні якого опинилось аудіопідтвердження бою.

За інформацією журналістів з аудіозапису можна зрозуміти, що під час боєзіткнення російсько-сирійських сил було більше, ніж ірансько-сирійських. Хоча загалом саме іранці складають найпотужніший сухопутний корпус у коаліції Асада. В результаті бою проросійські вояки захопили кілька сіл і місто Хваіз на північному заході провінції Хама (недалеко від долини Аль-Габ). Після цього ситуація стабілізувалася.

Spiegel Online пише, що про втрати сторін не відомо, адже цю інформацію ні іранцям, ні росіянам оприлюднювати не вигідно. Однак у виданні припускають, що кількість загиблих може бути від кількох десятків бойовиків до 200. У хід пішла бронетехніка, гранатомети і кулемети.

Конфлікт стався вочевидь через те, що обидві сторони хотіли контролювати стратегічну долину.

Зазначимо, що Росія та Іран підтримують уряд Башара Асада та є союзниками. З боку Росії в Сирії воюють Військово-космічні сили РФ, численні найманці з російських ПВК "Вагнер", "Патріот" та інших; з боку Ірану - Корпус вартових ісламської революції та бойовики терористичного угруповання "Хезболла".

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...