Хіти тижня. Вже в найближчому майбутньому: У США розповіли про нову жахливу зброю, що створює Росія

Росія та Китай продовжують запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті.

Росія та Китай намагаються створити космічних роботів. Ілюстрація: DailyTechInfo.

Росія та Китай розробляють нову зброю, що будуть готові задіяти в космосі в найближчому майбутньому. Про це заявив голова Розвідувального управління Міністерства оборони США, генерал-лейтенант Роберт Ешлі під час конференції Defense One Technology Summit, передають Патріоти України.

Він зазначив ймовірність заповнення неба супутниками-роботами супротивників. За його словами, країни-"конкуренти" розробляють "здатності по перехопленню супутників із землі та з космосу". Ешлі вважає, що ця технологія з'явиться в найближчому майбутньому.

"Змагання в космосі тількі зростатиме. Подивіться на стратегію з національної оборони. Там визнається, що наша провідна роль в технологіях спадає", - підкреслив Ешлі. Зазначається, що Служба управління з розвідки вже приводила такі дані в лютневому звіті.

"Росія та Китай продовжують запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті. Деякі технології мирного призначення, такі як інспекція супутників, дозаправка і ремонт - можуть бути використані проти космічних об'єктів супротивника", - йдеться в повідомленні.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...