Хіти тижня. "За порєбріком розпочалася істерика із приводу "гонения на православие и духовность спецслужбами Украины", - Мирослав Гай

Попри невиважену істерію РФ про "гонения на православие и духовность спецслубами Украины", дії СБУ щодо УПЦ МП дуже кволі та не системні.

Мирослав Гай. Фото: соцмережі.

"За поребриком розпачалася істерика з приводу того, що СБУ розпочали слідчі дії щодо діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату. Ну по-перше, вона ніяка не українська. Це філіал КГБ, а зараз ФСБ, з розголуженою мережою агентури, з оперативнимм квартирами та віковою практикою антиукраїнської діяльності. По-друге, за інформаційною доктриною РФ, яка є другою після військової, релігія та духовне життя громадян є об'єктом регулювання та контроля держави РФ", - пише волонтер Мирослав Гай на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ми, звісно, не громадяни, але і на цей випадок у РФ є нормативні документи які дозволяють усім їх службам працювати за кордоном тоді, коли ця робота веде до захисту інтересів РФ. А концепція "руського світу" дозволяє по неписаним для світу, але дуже зручними для Москви законам, провадити спеціальні операції, від військових до інформаційно-психологічних, за для захисту інтересів россійськомовних та громадян колишнього Радянського Союзу, чиєю правоприємницею Путін оголосив РФ.

По-третє, УПЦ МП весь цей час брала участь в подіях у Криму та Донецькій і Луганській областях. Є відомості, що саме через їх монастирі під видом паломників заїздила частина групи Гіркіна, а також перевозилася зброя та кошти.

Крім того через церкви московського патріархату велася активна антиукраїнська пропаганда, дезінформація про Майдан та його ідеї, нав'язувалася ідея обраності Путіна Богом і тому подібна єресь. Тому я хотів би підтримати будь-які кроки СБУ направлені на захист національних інтересів України.

Та особливо вітаю дії які спрямовані на захист від загроз, що ідуть від військово-гебістської машини РФ, частиною якої є "Українська" Православна Церква Московського Патріархату. Певен, що тут потрібна усебічна підтримка і від українського суспільства, а ще ліпше наполегливі та жорсткі вимоги до СБУ.

Адже попри невиважену істерію РФ про "гонения на православие и духовность спецслубами Украины", дії СБУ щодо УПЦ МП дуже кволі та не системні. За 5 років СБУ, разом з прокуратурою АР Крим, відкрили тільки одне провадження за ч.1 ст.437 УК.

Дуже сподіваюся, що дії українських спецслужб, нарешті, стануть більш ефективними у цьому питанні, тим більше, що розуміння у деяких співробітників є.

Тепер справа за політичним рішенням та громадянською вимогою до СБУ припинити та захистити нас від антиукраїнської діяльності філіалу ФСБ РФ "Української" Православної Церкви Московського Патріархату. І хай допоможе нам Господь".

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...