Хіти тижня. "Зелені чоловічки" вже в Білорусі (фото)

Російські військові, що прибувати до Білорусі на навчання "Захід-2017", пересуваються містами зі зброєю та без розпізнавальних знаків.

Про це повідомляє білоруський учасник АТО, боєць 8 окремого батальйону Української добровольчої армії "Аратта" з позивним "Друг Сябар" у Facebook, передають Патріоти України.

За словами добровольця, далі події у Білорусі розгортатимуться подібно до сценарію з фейковим "референдумом" на початку 2014 року в Криму.

"Військові навчання, які Росія проводитиме в нас восени 2017 будуть останнім моментом свободи... Вони збільшили в 4 рази більшу кількість бойової техніки і живої сили (яка братиме участь у навчаннях – ред.), ніж заявляли до цього. Виходити після навчань вони не будуть! Буде сюжет як в Криму. Зроблять референдум і відіжмуть країну", - пише "Друг Сябар".

При цьому, як він стверджує, велика частина білорусів під обіцянки про "краще" життя "миттєво проголосують за Росію".

Як зазначив у коментарях до цього допису журналіст радіостанції "Беларускае Радыё Рацыя" Аляксей Трубкін, росіяни на цьому фото одягнуті у форму новоствореної російської Нацгвардії.

Нагадаємо, що найбільші в історії російсько-білоруські навчання "Захід-2017" заплановані на 14–20 вересня на території Білорусі. До участі в них мають залучити до 12,7 тис. військовослужбовців, зокрема близько 3 тис. - безпосередньо з Росії, а також до 680 одиниць бойової техніки.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...