Хіти тижня. Знищено ракетний завод: Подробиці удару по об'єктах Асада в Сирії (відео)

Ракетні удари Ізраїлю припали на дві цілі в провінціях Хама і Алеппо.

Фото: скрін відеоНові ракетні удари по об'єктах режиму Асада в Сирії завдав Ізраїль. Про це повідомляє міжнародна група розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), інформують Патріоти України.

За даними розслідувачів, ракетні удари, які сталися в ніч з 29 на 30 квітня, припали на дві цілі в провінціях Хама і Алеппо. Одна з уражених цілей є підземним заводом з виробництва ракет, побудованим ще до початку громадянської війни за допомогою фахівців КНДР всередині гори Джебель-Таксіс в провінції Хама.

У CIT відзначають, що потужність і тривалість вибуху в Хамі може пояснюватися зберіганням на ураженому об'єкті вибухонебезпечних матеріалів або боєприпасів.

"Хоча офіційно ніхто не взяв на себе відповідальність за удари, загибель іранських бійців і удар по ракетному заводу свідчать про те, що атака була нанесена ізраїльськими силами. Удари Ізраїлю по Сирії мають на меті обмеження впливу Ірану в цій країні і запобіганню можливих ударів по самому Ізраїлю", - сказано в повідомленні.

Фахівці Conflict Intelligence Team вважають, що нарощування ізраїльських ударів по Сирії може бути пов'язано зі зміцненням позицій Ірану і лояльної йому ліванської "Хезболли" у міру розгрому сирійської опозиції. Крім того, свою роль може зіграти російська загроза поставити Сирії зенітні ракетні комплекси С-300. Можливо, Ізраїль прагне завдати Ірану і підконтрольним йому формуванням максимальної шкоди до поставки російських комплексів.

"У ситуації наростаючого ірансько-ізраїльського протистояння Росія опиняється між двох вогнів, не маючи при цьому ні на одну зі сторін достатнього впливу для мирного вирішення конфлікту", - повідомляє CIT.

Як повідомлялося раніше, Ізраїль завдав ракетного удару по складах зброї сирійської урядової армії. Одна з баз перебувала в 40 кілометрах від російської авіабази Хмеймім.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...