Хто б міг подумати? Угорщина припинила роздачу паспортів у своїх консульствах в Україні

Павло Клімкін визнав, що угорське законодавство про спрощене надання громадянства закордонним угорцям зберігається і процедура може продовжитися за кордоном України.
Павло Клімкін. Фото: Укрінформ.

Угорські консульства на території України припинили і не будуть відновлювати процедуру видачу угорського громадянства громадянам України на території своїх консульств на Закарпатті та в Києві. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи в Мілані на запитання про підсумки переговорів з угорською стороною, передають Патріоти України.

Як відомо, на минулому тижні в Києві пройшли українсько-угорські консульські консультації, а 6 грудня у Мілані відбулася зустріч глав МЗС.Клімкін підтвердив, що на цих зустрічах Угорщина офіційно погодилася на припинення попередньої паспортної практики.

"Угорці кажуть, що не видають зараз паспортів. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, бо я пам’ятаю заяви Сійярто, коли він казав, що видача паспортів на нашій території не суперечить українським законам. Зараз це за визначенням закінчилось", - розповів він.

Клімкін визнав, що угорське законодавство про спрощене надання громадянства закордонним угорцям зберігається і процедура може продовжитися за кордоном України. "Я, на жаль не можу гарантувати, що вони не спробують продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття у себе, в Угорщині – на угорській території ми їх дії не можемо контролювати. Але для нас питання абсолютного принципу – що у своїх консульствах на нашій території вони за визначенням не можуть цього робити", - пояснив міністр.

Він також повідомив, що Україна запропонувала Угорщині підписати угоду про уникнення подвійного громадянства, але не отримала відповіді Будепешта на свою пропозицію.

Нагадаємо, у вересні у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео закарпатців закликали приховувати угорське громадянство від української влади.

У зв’язку зі скандалом Україна та Угорщина обмінялися видворенням консульських співробітників. Угорщина наполягала, що в Україні не заборонено приховувати подвійне громадянство.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...