Хто б сумнівався: З приводу розслідування хіматак у Сирії Росія вчергове наклала вето у Радбезі ООН

Солідарною з Росією також виявилася Болівія, у той час як Китай зовсім утримався від голосування.

У Радбезі ООН РФ знову скористалася правом вето. Ілюстрація:Новое Время

Росія наклала вето на резолюцію Ради безпеки ООН про продовження на рік мандату групи, яка розслідує випадки використання хімічної зброї у Сирії. Про це повідомляється у Twitter на сторінці представництва України при ООН, зазначають Патріоти України.

"Росія наклала вето на продовження мандату Спільного механізму ООН-ОЗХЗ (Організації по забороні хімічної зброї. - Ред.) з розслідування фактів застосування хімічної зброї у Сирії", - написано в повідомленні.

При цьому, як передає Reuters, російська сторона заявила, що хоче обговорити доповідь JIM (Загальний слідчий механізм. - Ред.) перед голосуванням про продовження мандату, а посол РФ Василь Небензя безуспішно попросив відкласти голосування.

Солідарною з Росією також виявилася Болівія, тоді як Китай зовсім утримався від голосування.

Зазначається, що 26 жовтня представники місії (JIM) повинні повідомити про те, хто був відповідальним за напад 4 квітня на місто в Сирії Хан Шейхун, у результаті якого загинули десятки людей.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...