"Хто кого?": Порошенко назвав заяву Путіна цинічною та безглуздою фантазією

Порошенко відповів на заяву Путіна про "тероризм з боку України", звернувши увагу на виключно законні та мирні методи української сторони у конфлікті

Порошенко назвав заяву Путіна про тероризм українців безглуздою. Фото з сайту newsone.ua

Петро Порошенко відповів на заяву Путіна про "тероризм з боку України". Він вважає, що ці слова так само безглузді, як і заяви Путіна про відсутність на Добасі російських військ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України.

Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму.

Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття.

Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів.

Закликаю російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.

Очікую також, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.

Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами", - сказав Порошенко у своїй заяві. Про це повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, що у ФСБ запевняють: в ніч з 6 на 7 серпня цього року біля Армянська у Криму нібито виявили групу українських диверсантів, у яких набето вилучили 20 саморобних вибухівок потужністю 40 кг (сумарно). За словами ФСБ, під час перестрілки загинув їх співробітник.


Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...