Хто живе величніше? Навальний порівняв будинки Клінтонів з палацами та віллами російських чиновників (фото)

Російський опозиціонер показав, наскільки шикарно живе російська еліта, наближена до влади і як скромно у порівнянні виглядає житло екс-президента однієї з найбагатших країн світу.

Маєток першого заступника керівника Адміністрації президента РФ В'ячеслава Володіна. Фото:https://navalny.com/

Олексій Навальний, головний опозиціонер до діючої влади Російської Федерації, висміяв американське видання The New York Times, яке звинуватило Хілларі і Білла Клінтона в "шикарному" житті. Політик показав, що таке насправді шикарне життя, посилаючись на фотографії будинків російської політичної еліти. Про це він написав у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Я дуже сміявся, побачивши матеріал в New York Times про те, як сім'я Клінтонів обростала майном. Особливо над назвою - "Від скромного до величного: подивимося, як змінювалися будинки Білла і Хілларі Клінтон". Серйозно, "величного"? Відвезіть хто-небудь репортерів New York Times в Барвіху поглянути, які будинки у наших чиновників", - написав опозиціонер.

Далі в своєму блозі він показав будинки, у яких в різний час жила відоме американське подружжя Клінтонів. Ось так виглядав будинок Клінтонів в 1975-1976 роках, який коштував близько 17 тисяч доларів.

У такому будинку Клінтони жили з 1976 по 1978-й рік. Навальний пише, що в цей час Білл Клінтон вже був прокурором штату.

"Порівняйте це з дачею будь-якого голови обласної прокуратури", - пише він.

Коли Білл став губернатором штату, з 1980-го по 1982-й він з Хілларі жив тут, у будинку, вартістю 112 тисяч доларів.

"Зараз будинок одного колишнього президента США і одного кандидата в президенти виглядає так".

Політика довго звинувачували в тому, що його зарплата не дозволяє таку розкіш. Будинок коштував 1,75 мільйона доларів.

Як пише російський опозиціонер, посилаючись на NYT, "позику їм дав один з політичних донорів".

За 2,8 мільйона доларів Клінтони придбали будинок у Вашингтоні в 2000 році.

"Тобто дві останні картинки - це житло екс-президента США, найбагатшої країни на планеті Земля", - пише він.

Навальний запропонував порівняти ці два будинки з житлом російських політичних функціонерів: "А тепер давайте порівняємо з нашими. І навіть не з президентами, а просто з якимись чортами, які займають другі ролі і ніколи толком не займалися ні бізнесом, ні публічною політикою. Просто звичайні чиновники".

Будинок першого заступника керівника Адміністрації президента В'ячеслава Володіна. "Площа будинку 744,2 кв.м. Вартість - не менше 4 мільйонів доларів", - стверджує опозиціонер Путіна.

Маєток Ігоря Шувалова - віце-прем'єра уряду. "Чиста площа: 4174 кв. М. Вартість - не менше десяти мільйонів доларів", - повідомляє Навальний.

Замок Андрія Бельянінова, колишнього глави Федеральної митної служби РФ, про який більшість населення дізналося після новини про обшук в його будинку. "Чиста площа: 1500 кв. М. Вартість будинку близько 3,1 млн доларів", - сказав він.

За твердженням опозиційного громадського і політичного діяча, цей будинок належить Дмитру Пєскову, особистому прес-секретарю Путіна. "Площа будинку - 779,2 кв. М, вартість - 1 мільярд рублів", - повідомив Навальний.

Опозиціонер іронічно зауважив: "Жахливі американці не дадуть російським атлетам отримати більше медалей в Ріо-де-Жанейро. Хоча в одному з найважливіших видів спорту - особисте збагачення - "путінську еліту" їм не обігнати. Хоч з використанням мельдонію, хоч без нього".

Навальний поінформував, що ВВП на душу населення в США складає 55 805 доларів, а в Росії - 25 411 доларів. Середня пенсія в США в 2015 році дорівнює 1 336 доларів на місяць (85 800 рублів), а середня пенсія в Росії - 12 852 рублі на місяць.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...