Хунта винна: На Росії знайшли український слід у падінні літаків з "Кузі"

Комплектуючі аерофінішера, через який російські літаки трансформуються у підводні човни, були зроблені в Україні.

На Росії знайшли винних у падінні літаків з "Адмірала Кузнєцова". Фото korabli.eu.

5 вересня 2005 року по причині обриву тросів аерофінішера (система "ловить" літаки на авіаносці) Су-33 пірнув на глибину 1100 м на півночі Атлантичного океану. Нещодавно при посадці на авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" впав також Су-33. Так пише російське видання Life.ru, повідомляють Патріоти України.

Аварія сталася через три тижні після падіння МіГ-29К з цієї ж авіагрупи. Обговорюючи причини падіння Су-33, експерти знову заговорили про проблеми з аерофінішером. Судячи з наявної інформації, стався обрив тросів аерофінішера і літак викотився з палуби "Адмірала Кузнєцова".

Аерофінішери на авіаносний крейсер постачало підприємство ВАТ "Пролетарський завод". Лайф знайшов однозначні вказівки на те, що в аерофінішерах і на "Викрамадітьї", і на "Кузнецові" використана імпортна продукція - українська.

В ході розгляду зафіксовано, що "виготовлення і поставка товару здійснювалася закритим акціонерним товариством" Новокраматорський машинобудівний завод "(ЗАТ НКМЗ), м Краматорськ, Донецька область, вул. Орджонікідзе, буд.5, Україна, на підставі контракту № 21/22- 09 від 26.08.2009 та укладеного між заявником (ТОВ "Промислові технології") і ЗАТ НКМЗ в редакціях додаткової угоди № 29 від 30.08.2012 року до контракту № 21/22-09 від 26.08.09 та додаткової угоди № 31 від 21.11. 2012 року ".

Нагадаємо, сьогодні на базі в Тартусі впав третій винищувач Су-33, пілот катапультувався.

А в понеділок, 5 грудня, при заході на посадку на "Адмірал Кузнецов" втопився Су-33.

Раніше Патріоти України повідомляли, що 14 листопада в Середземному морі розбився літак МіГ-29 з авіаносної групи "Адмірала Кузнєцова".

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...