"Хватит врать": Туреччина представила на доказ РФ радіопереговори з Су-24

Відповідей російських пілотів на аудіозапису немає.

СкріншотВійськово-повітряні сили Туреччини офіційно опублікували аудіозапис радіопереговорів з екіпажем російського Су-24, який вторгся в їх повітряний простір. Даний запис остаточно знімає всі питання з приводу зроблених вчора, 24 листопада, заяв російської сторони про те, що бомбардувальник ВПС Росії нібито летів виключно над територією Сирії, повідомляє турецький телеканал FOX, передають Патріоти України.

З опублікованого ролика зрозуміло, що пілот турецького F-16 кілька разів попереджав своїх російських колег на загальноприйнятій у світовій авіації англійській мові про те, що вони порушують кордон. Ці слова так і залишилися монологом: російські льотчики не відповіли. Лише після неодноразових попереджень та невиконання вимоги про зміну курсу турецький пілот, в суворій відповідності з посадовою інструкцією, ухвалив рішення ліквідувати мету.

"Кажуть військово-повітряні сили Туреччини, - кілька разів звучало в ефірі по-англійськи. - Ви вторгаєтеся в турецький повітряний простір. Негайно змініть ваш курс в південному напрямку".

Відповідей російських пілотів на аудіозапису немає, хоча радіопереговори велися на загальноприйнятій міжнародній радіочастоті, і не чути вимог турецьких ВПС про зміну курсу російські військові просто не могли. Правда, є версія, що радянські льотчики так нічого і не зрозуміли: не секрет, що, на відміну від цивілізованих країн світу, англійська мова далеко не завжди входить у програму підготовки в російських військових льотних училищах, а де і входить - курсанти не надто ретельно ставляться до її вивчення.

Нагадаємо, вчора, 24 листопада, винищувач F-16 ВПС Туреччини збив над своєю територією бомбардувальник Су-24 ВПС Росії, який піддавав атакам місця проживання етнічних туркменів на суміжній території Сирії. Потім місцевими повстанцями був знищений і російський вертоліт Мі-8, який прибув на місце катастрофи для пошуку і порятунку пілотів.


Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...