Кілер Вороненкова при собі носив посвідчення учасника бойових дій, - ЗМІ

Виконавець вбивства екс-депутата Держдуми був звільнений з Нацгвардії в запас в серпні 2016 року.

Вбивця Дениса Вороненкова. Фото: Фейсбук.

У померлого в лікарні вбивці екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова виявили посвідчення учасника бойових дій, видане Національною гвардією України. Про це розповіло джерело в слідчих органах, пишуть Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

"При загиблому знайдено посвідчення учасника бойових дій, видане Нацгвардією", - повідомило джерело.

За наявною на даний момент інформацією, стрілок був звільнений в запас в серпні 2016 року.

"Вибір російських спецслужб виконавця був не випадковим", - зазначив співрозмовник видання РБК-Україна.

"Не виключено, що документи підроблені, або були видані іншій особі", - зазначило джерело у інтерв'ю "Українській правді".

"Документи (кілера - Ред.) проходять перевірку, слідство встановить, хто він є. Документи були при ньому", - сказав Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні на брифінгу.

На питання, чи це громадянин України, Луценко відповів: "За документами так, але зараз ми перевіряємо, чи ці документи були справжніми. Я рідко зустрічав кілера, який при собі брав службове посвідчення. Цей взяв", - сказав Луценко.

"Тому і кажу про ймовірність нової "візитки Яроша", яка була на місці. Тому я поки не поспішаю. Поки не проведемо остаточну перевірку цієї людини – він є громадянин України. Як тільки дізнаємось, хто він є, це буде повідомлено громадськості", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві внутрішніх справ України заявили про українське громадянство вбивці Вороненкова.

Нападник помер у 17-й лікарні Києва від отриманих у перестрілці поранень.

Зазначимо, в останньому інтерв'ю вбитий Денис Вороненков припускав, що його вбивство може замовити генерал Федеральної служби безпеки Росії Олег Феоктистов.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...