Коло підозрюваних у катастрофі МН-17 визначиться до початку 2017 року - Австралія

Очільниця МЗС Австралії Джулія Бішоп не виключила, що суд у справі про загибель рейсу "Малайзійських авіаліній" буде йти під егідою ООН, хоча найімовірніше Росія накладе вето на будь-які спроби організувати такий суд.

Ілюстрація:albert-lex.livejournal.com

Список підозрюваних в причетності до краху над територією України "Боїнга", що виконував рейс МН17, буде складений і затверджений до кінця 2016- го року - початку 2017 року. Про це заявила глава МЗС Австралії Джулія Бішоп в інтерв'ю австралійському телеканалу Ей-бі-сі, передають Патріоти України з посиланням на Російську службу ВВС.

Вона не виключила, що суд у справі про загибель рейсу "Малайзійських авіаліній" буде йти під егідою ООН. Однак, на думку Бішоп, Росія накладе вето на будь-які спроби організувати такий суд.

Також розглядаються варіанти створення міжнародного трибуналу, як у випадку з терактом в Локербі, і ведення судового процесу в Нідерландах.

Як відомо, 28 вересня міжнародна слідча група, яка розслідувала катастрофу MH17, повідомила родичам загиблих результати своєї роботи. Фахівці прийшли до висновку, що літак був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, яка була доставлена на Донбас з РФ, а потім була повернута до Росії.

За даними слідства, ракета була випущена з установки, що знаходилася поруч з населеним пунктом Сніжне, який на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів.

Російська влада назвала оприлюднені результати попередніми і запропонувала дочекатися "остаточної правди".

"Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" зазнав катастрофи 17 липня 2014 року на Донбасі. На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

Мобілізація на окупованій частині Запорізької області: Розвідка Британії оцінила, наскільки успішним для ворога стане цей захід

неділя, 5 травень 2024, 14:30

Російські загарбники готуються до проведення військового призову на окупованій території Запорізької області. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Британські розвідники нагадали, що ставленик ...

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...