Коли губа не дура: Кремль прагне виторгувати зняття санкцій в обмін на полонених - Ірина Геращенко

Процес обміну полонених може бути заблоковано до літа, коли в ЄС будуть обговорювати питання, знімати чи продовжувати санкції проти Росії. Про таку можливість заявила Ірина Геращенко.

Уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко

Москва може блокувати обміни полонених, маючи на меті використати їх для послаблення санкцій, запроваджених Євросоюзом. Таку думку висловила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко в розмові з DW, зазначають Патріоти України.

"Нема бажання звільняти нікого, є бажання шантажувати Україну. Я не виключаю, що РФ планує шантажувати заручниками світ, щоб, можливо, ближче до дискусії в ЄС про санкції, звільнити заручників, і таким чином пробувати виторгувати зняття санкцій", - заявила пані Ірина, яка постійно задіяна в переговорах у Мінську.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...