​Конче потрібен привід для повномасштабної агресії: Генерал СБУ розповів про "розвідку боєм" Путіна на Донбасі

Нинішня активізація бойовиків на Донбасі - це спроба президента РФ Володимира Путіна утримати Україну в підвішеному стані.

Про це розповів генерал-лейтенант, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський, інформує еizvestia.com, зазначають Патріоти України

«У нинішній активізації бойовиків на Донбасі немає нічого дивного або особливого. Це просто в черговий раз просто підкреслює бутафорію і піар-акцію Путіна, пов'язану з Мінськими домовленостями», - вважає військовий експерт.

«Незважаючи ні на що, протистояння на сході України зберігається, а Путін як і раніше прагне до того, щоб утримувати Україну в підвішеному стані. І він буде це продовжувати до тих пір, поки йому це вигідно, і поки Америка і Європа не зрозуміють суть його гри: він і на території України всіх тримає в напрузі, і робить все, щоб загострити ситуацію в Сирії, щоб, таким чином, зменшити на себе тиск з боку США і Європи», - вважає генерал.

За словами високопосадовця СБУ, щоб розуміти, що відбувається, досить відкрити військову доктрину Росії, де однією з перших загроз, яку вона бачить для себе, значиться розширення НАТО на схід.

«Відповідно, одне з перших завдань Росії є недопущення не тільки розширення НАТО на схід, але й обмеження впливу НАТО на сусідні з Росією держави. І росіяни будуть продовжувати діяти таким чином, оскільки це - їхня стратегічна задача. Ми повинні розуміти, в яких умовах, під яким тиском, з якими загрозами ми живемо, і виробити відповідний план поведінки», - каже екс-заступник голови СБУ.

«Що стосується попереджень нашої розвідки про підготовку наступу бойовиків, то ця активізація - тактичні дії. Все це - провокації бойовиків. Вони націлені на те, щоб спровокувати Україну на дії, які дадуть можливість Путіну заявити про небезпеку, проти якої він просто зобов'язаний застосувати більш потужні сили, тобто знайти привід для розв'язування повномасштабної агресії проти України. Це свого роду «розвідка боєм», - підсумував Скіпальський.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...