Конгрес США ухвалив законопроект про посилення протидії прихованому впливу РФ

Очікують, що у верхній палаті Конгресу – Сенаті – законопроект буде ухвалено найближчим часом.

Конгрес США. Ілюстрація:http://dt.ua/

Нижня палата Конгресу США – Палата представників – 3 травня ухвалила законопроект, який розширює повноваження розвідки з протидії прихованому впливу Росії на внутрішню політику Сполучених Штатів та інших країн. Про це повідомила прес-служба Конгресу, передають Патріоти України.

Документ визначає заходи і ресурси розвідувального співтовариства з боротьби із тероризмом, поширенням зброї масового знищення і передбачає посилення моніторингу дій Росії. Також ідеться про способи контролю розвідки з боку Конгресу.

Додаток до законодавчого акту засекречений. Очікують, що у верхній палаті Конгресу – Сенаті – законопроект буде ухвалено найближчим часом.

Як повідомлялося раніше, американська розвідка 5 січня оприлюднила заяву, у якій сказано, що Росія "становить повномасштабну кіберзагрозу для уряду США, військових, дипломатичних, комерційних і критично важливих об'єктів інфраструктури". Екс-глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер зазначив, що втручання РФ у процес виборів у Штатах не обмежувалося хакерськими атаками, використовували також "класичну пропаганду, дезінформацію, фейкові новини".

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...