Конгрес США заклав в бюджеті $3,4 млрд на стримування Росії

Ці гроші спрямовуються "на значне розширення" американської присутності в Європі, включаючи "розгортання там додаткових сил США і відправку туди техніки для забезпечення можливості розміщення додаткової бронетанкової бригади".

В оборонному бюджеті США заклали $3,4 млрд на стримування Росії. Фото: joinfo.ua.

Палата представників Конгресу США в середу на засіданні прийняла проект бюджету Міністерства оборони на 2017 фінансовий рік на загальну суму $602 млрд, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За це рішення проголосували 277 конгресменів, 147 членів палати висловилися проти. У Білому домі раніше вже заявили, що даний документ президентом, ймовірно, буде відхилено.

У законопроекті, зокрема, закладено кошти на те, щоб не допустити скорочення числа військовослужбовців в сухопутних військах нижче 480 тис., Більш того, пропоноване фінансування дозволяє збільшити особовий склад ВПС і Корпусу морської піхоти. Крім цього, передбачається закупівля нових кораблів для флоту, вертольотів, літаків, в тому числі новітніх винищувачів F-35, і іншої техніки, яку Пентагон раніше не запитував.

У проекті бюджету закладено $3,4 млрд на посилення безпеки союзників США в Європі, це відповідає пропозиції Білого дому. У тексті бюджетного законопроекту уточнюється, що ці гроші призначені "на значне розширення" американської присутності в Європі, включаючи "розгортання там додаткових сил США і відправку туди техніки для забезпечення можливості розміщення додаткової бронетанкової бригади".

Раніше міністр оборони США Ештон Картер пов'язав таке посилення з необхідністю стримування Росії в регіоні. "Ми маємо намір запросити (у Конгресу) $3,4 млрд на підтримку наших європейських союзників", - сказав він, стверджуючи, що робиться це через "агресивних дій Росії". "Відродження активності Росії" у військовій області він назвав як одного з головних викликів інтересам Сполучених Штатів.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...