Край географії: Депутати з Одещини заявили, що не можуть заповнити е-декларації через відсутність Інтернету

Іванівська районна рада у зв'язку з цим підготувала звернення до Кабінету міністрів, Верховної Ради України та Президента країни про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції".

Депутати сільрад не можуть заповнити е-деклрації, бо не мають Інтернету. Ілюстрація: Еспресо.TV.

В Іванівському районі Одеської області депутати сільрад заявили, що не можуть подати електронні декларації про доходи за 2016 рік через відсутність інтернету. Про це повідомляє "Избирком", передають Патріоти України.

Так, Іванівська районна рада у зв'язку з цим підготувала звернення до Кабінету міністрів, Верховної Ради України та Президента країни.

Депутати у своєму зверненні заявляють, що глибоко стурбовані ситуацією, що склалася навколо заповнення електронних декларацій.

"Вважаємо, що законодавці неналежним чином вивчили можливості реалізації депутатами місцевих рад норм Закону України "Про запобігання корупції" в частині подання електронних декларацій. Більшість депутатів сільських, селищних рад та рад об'єднаних громад не мають можливості вчасно подати або взагалі заповнити електронну декларацію, так як процедура заповнення вимагає не тільки технічного оснащення, а й істотних фінансових витрат. Депутати не мають доступу до інтернет-мережі і необхідної комп'ютерної оргтехніки, тому заповнення декларацій для них є просто нереальним завданням", - йдеться в зверненні.

Депутати також заявили, що для отримання електронного ключа доступу до реєстру депутатам сільської місцевості потрібно їздити в районний чи обласний центр, при цьому витрачати значну кількість свого часу і коштів.

"Крім того, зазначаємо, що обранці в сільських, селищних радах радах, об'єднаних громадах працюють на громадських засадах. Через значні технічні труднощі щодо заповнення електронних декларацій можливе виникнення ситуації з масовим складанням повноважень депутатами місцевих рад та проведенням позачергових виборів. З огляду на вищевикладене, вважаємо за доцільне і просимо внести зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" та виключити депутатів сільських, селищних рад та рад об'єднаних громад з Переліку суб'єктів декларування", - відзначають обранці.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...