"Кремль боїться, що Білорусь піде на Захід", - Лукашенко

Президент Білорусі додав, що його держава обійдеться без російської нафти.

Олександр Лукашенко. Фото: belaruspartisan.org

На думку президента Білорусі Олександра Лукашенка, загострення відносин з Росією пов'язано з побоюваннями Москви, що Мінськ вийде з-під впливу РФ і приєднається до західного світу. Про це він заявив на прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Загострення (у відносинах з РФ) відбувається тому, що у Росії з'явилася настороженість, що Білорусь піде на Захід", - сказав Лукашенко. Він підкреслив, що його країна не має наміру жертвувати своєю незалежністю ні в якій ситуації.

"Навіщо хапатися за живе, навіщо нас брати за горло. Зрозуміло, що без російської нафти ми обійдемося", - сказав білоруський президент, додавши, що Білорусь все одно знайде вихід. Як повідомлялося, Росія встановила прикордонну зону з Білоруссю по межах Псковської, Смоленської та Брянської областей. Як випливає з трьох наказів ФСБ РФ, таке рішення ухвалене з метою "створення необхідних умов охорони державного кордону Російської Федерації".

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...