Кремль стрімко прямує до прірви: Росія розпочинає нову "гібридну" війну. З Ізраїлем

Ізраїль, наскільки можливо, не втручався в протистояння путінсько-асадівської коаліції з американцями та їхніми союзниками у Сирії. Тепер все може піти інакше.

Росія вирішила постачати комплекси С-300 в Сирію. Ілюстрація: соцмережі.

Російська влада прийняла остаточне рішення поставити в Сирію зенітно-ракетні комплекси С-300. Ракети, випущені з таких комплексів, представляють серйозну загрозу для ізраїльських військових літаків, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

У понеділок, 23 квітня, міністри російського уряду офіційно повідомили Ізраїлю, що спроби єврейської держави атакувати ЗРК С-300, які Росія має намір надати армії сирійського президента Башара Асада, матимуть «катастрофічні наслідки».
Видання «Комерсант» з посиланням на два своїх військово-дипломатичних джерела повідомило, що Росія вже найближчим часом може почати постачання. При цьому постачання відбудеться на безоплатній основі. Плани Кремля направити до Сирії ЗРК С-300 були законтрактовані ще в 2010 році, але вже на етапі реалізації контракт був анульований на прохання Ізраїлю, який побоювався за свій повітряний простір.

Тепер Росія планує відправити до Сирії компоненти С-300 (радіолокаційні станції, транспортні машини, пункти управління, пускові установки і т. ін.). Доставка буде здійснюватися або літаками військово-транспортної авіації, або кораблями військово-морського флоту Росії. Нагадаємо, що зараз на озброєнні сірійської армії стоять тільки старі радянські засоби ППО - комплекси C-75, C-125, C-200, «Бук», «Квадрат», «Оса», переносні комплекси «Стріла».

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...