Кремль у відчаї - було дві надії, і обидві провалились - Піонтковський про "українську ДРГ" у Криму і не тільки

У Путіна наразі «недостатньо пороху» для того, аби почати повномасштабне вторгнення чи хоча б значну військову операцію.

Андрій Піонтковський. Фото google.com

Відомий російський історик та опозиційний публіцист Андрій Піонтковський пояснив, навіщо Путін влаштував минулотижневі «кримські провокації», передають Патріоти України з посиланням на портал «Хвиля».

Так, на думку історика, у Кремля наразі «недостатньо пороху» для того, аби почати повномасштабне вторгнення чи хоча б значну військову операцію. Захоплення Маріуполя чи «пробивання коридору» до Криму відразу викличе різку реакцію Заходу. Тому єдиний шлях для Путіна – намагатися нав’язати Україні так звані Л/ДНР на своїх умовах. Істеричні заяви щодо виходу з Мінська, припинення дипломатичних зносин тощо покликані змусити Німеччину та Францію тиснути на Україну.

На думку Піонтковського, російські політичні лідери самі не знають, чого вони власне хотіли досягти своїми гучними заявами про «українську ДРГ». Напевно, дався взнаки розпач, адже у Кремля було дві мрії: проштовхнути Трампа у Білий дім і нав’язати Україні так звані Л/ДНР, аби змусити її до федералізації. І обидві мрії потерпіли повне фіаско.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...