Кремль веде пропаганду політики протистояння НАТО і ЄС на Балканах, - прем'єр Чорногорії

Росія використовує громадян з емоційною прихильністю до минулого і страхом перед майбутнім, а також дещицю противників Заходу.

Чорногорія приєднується до НАТО. Фото: lastnews.com.uaПропагандисти Російської Федерації активно працюють над поширенням на Західних Балканах настроїв проти ЄС і НАТО для того, щоб відвоювати вплив на країни в регіоні, - про це сказав міністр закордонних справ Чорногорії Міло Дуканович, який переконаний, що близько 30% населення в регіоні налаштовані проти інтеграції з Заходом, передають Патріоти України з посиланням на ZN.UA.

За його словами, люди з низькими доходами в частині Європи, де ВВП на душу населення не перевищує 6 тисяч євро, не бачать довгострокової вигоди від реформ, яких вимагає процес інтеграції з ЄС, і бояться такої "новизни" європейських політичних цінностей.

"До цих пір є люди, які поділяють емоційну прив'язаність до Росії з-за минулого. Вони хочуть, щоб Чорногорія застрягла в цьому ретроградному минулому. Вони бояться змін, тому що вони не впевнені, що зможуть пристосуватися до змін", - сказав Дуканович.

За словами чорногорського прем'єра, саме такі люди стають жертвами російської пропаганди. Але при цьому Росія також працює з політичною меншістю, яка налаштована проти Заходу. І це відбувається не тільки в нашій країні, а у всьому регіоні", - додав чорногорський чиновник. За його словами, антизахідна меншість контактує з Москвою. Російська сторона підтримує "конкретні політичні партії, неурядові організації, ЗМІ, щоб збити Чорногорію з шляху євроатлантичної інтеграції".

Чорногорія приєдналася до НАТО нещодавно - глави МЗС країн-членів НАТО підписали протокол про приєднання країни в травні. Російський МЗС назвав рішення НАТО про переговори із Чорногорією щодо вступу цієї країни в Північноатлантичний альянс конфронтаційним кроком, змушує Москву до відповідної реакції.

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...

Помер пропагандист Кремля з телеканалу RT

вівторок, 14 травень 2024, 23:00

У РФ помер 53-річний пропагандист Максим Кононенко. Про це повідомив пропагандистський телеканал RT з посиланням на дружину Кононенка, передають Патріоти України. Як зазначає російська Медуза, Кононенко в останні роки писав для сайту RT, а також для ро...