Кремль відповість за все: Україна "здала" Росію на Генасамблеї ООН

Ілюстрація: rbc.ua

Росія готова до посилення бойових дій з території окупованого Донбасу в будь-який момент. Про це свідчить скупчення військ та важкої бронетанкової й артилерійської техніки РФ біля контактної лінії на сході України, заявив у понеділок під час роботи Першого комітету ГА ООН директор департаменту міжнародної безпеки МЗС України Сергій Шутенко, повідомляють Патріоти України.

“Російське військове командування залишається готовим до посилення бойових дій. Про це свідчить велика кількість важкої зброї, розміщеної біля контактної лінії. З початку 2017 р. у заборонених районах зафіксовано розгортання понад 1,5 тис. танків, артилерійських систем, в тому числі артилерійських ракетних комплексів та мінометів”, – заявив український представник.

Він підкреслив, що з початку року Україна тричі ініціювала масштабне припинення вогню по всій лінії зіткнення, і щоразу російські окупаційні сили та їхні прибічники порушували його.

“Водночас, російські окупаційні сили навмисно проводять провокаційні обстріли житлових районів”, – наголосив Шутенко. Більше того, щоб приховати порушення, російські окупаційні сили перешкоджають роботі спостерігачів СММ ОБСЄ та обмежують їх доступ до районів зосередження своїх сил.

За словами дипломата, лише в період з середини травня до серпня 2017 року Місія з моніторингу прав людини в Україні зафіксувала 26 загиблих і 135 поранених серед цивільного населення. Загалом же, у конфлікті загинуло понад 10 тис. людей, 25 тис. поранені й 1,6 млн були змушені покинути свої оселі.

“Такі цифри є більш промовистими за будь-які слова. Вони вимагають жорсткої реакції з боку всього міжнародного співтовариства. Жорстокі злочини держави-агресора повинні бути припинені”, – наголосив представник України.

Він підкреслив, що українська держава продовжує бути відданою імплементації Мінських угод.

“Ми не підтримуємо військового рішення і вважаємо, що наявні політичні засоби повинні використовуватися для припинення російської агресії проти України та уникнення подальших страждань цивільних. Ця агресія, що спирається на чіткі імперіалістичні амбіції, спрямована проти європейської і трансатлантичної єдності як основних елементів глобального порядку безпеки”, – зауважив представник МЗС України.

При цьому він закликав міжнародну спільноту “посилити тиск на агресора задля відновлення поваги до основних принципів Статуту ООН та міжнародного права”.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...