Кремль викручує руки: Україна повинна прийняти закон про амністію для обміну полоненими, - Гризлов

За словами російського політика, вирішити питання відновлення обміну можна лише так, як зафіксовано в Мінських угодах.

Борис Гризлов. Фото: 24smi.org.

Прийняття закону про амністію в Україні необхідно для того, щоб реалізувати принцип обміну "всіх на всіх". Про це заявив повноважний представник Росії в Контактній групі з врегулювання на Донбасі Борис Гризлов, коментуючи перший обмін полоненими в 2016 році, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

За його словами, стратегічно вирішити питання відновлення обміну можна лише так, як зафіксовано в Мінських угодах. "Це означає: звільнити полонених і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх". А для цього, у свою чергу, потрібна широка амністія", - сказав він.

Сьогоднішній обмін він назвав скромним, але значущим результатом відбулися на Контактній групі 17 лютого переговорів. "Ми домовилися про відновлення обміну полонених і незаконно утримуваних осіб. Впевнений, що завдяки цьому ми зможемо "зрушити" даний процес, механізм змусити працювати", - зазначив Гризлов.

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...