Кремлю й не снилось: У Туреччині хочуть завести кримінальну справу проти Путіна

Причиною порушення кримінальної справи можуть стати дискредитація та образа турецького президента.

Проти Путіна у Туреччині можуть завести кримінальну справу. Ілюстрація:worldabout.us

Підозрюваний у справі Ергенекона (таємної ультра-націоналістичної організації в Туреччині) Махір Аккар подав заяву про порушення кримінальної справи проти президента Російської Федерації Володимира Путіна і заступника міністра оборони РФ Анатолія Антонова. Про це повідомляє місцеве видання Daily Sabah, передають Патріоти України.

Аккар причиною цього назвав "дискредитацію" і "образу" президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. У поданій до прокуратури Анкари заяві він пояснив, що турецький лідер може піддаватися критиці тільки в межах розумного.

"Це демократичне право, але ми не можемо закривати очі на ганьбу нашого президента іншими президентами або посадовими особами", - заявив він.

При цьому додавши, що російські чиновники повинні бути покарані за неправдиві звинувачення та наклепницьку кампанію, розпочату, за його словами, в помсту за збитий російський бомбардувальник Су-24. Також Аккар вимагає, щоб стосовно Путіна і Антонова було ще й заведено кримінальну справу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...