​Кремлю порадили домовлятися з Україною: «Північний потік II» не отримає підтримки ЄС

Будівництво газопроводу «Північний потік II» не лежить у сфері інтересів Європейського союзу. Більше того, він підриватиме політику Енергетичного союзу. Разом з тим Україна довела свою надійність, як країна-транзитер.

Про це заявив віце-президент ЄК з Енергетичного союзу Марош Шефчович в Європейським парламенті, зазначають Патріоти України з посиланням на "Радіо Польща".

«Євросоюз буде підтримувати тільки ті проекти, які не суперечать основним принципам Енергетичного союзу. Диверсифікація джерел енергії, постачальників і шляхів поставок має важливе значення для забезпечення безпечних і стійких до порушення поставок», - сказав Марош Шефчович.

«Тому проект «Північний потік» не викликає спільної зацікавленості і не буде профінансований з бюджету Євросоюзу», - додав він.

За словами єврокомісара, російський газопровід не забезпечить Євросоюзу доступ до нових джерел газу. «Швидше навпаки, ми таким чином зосередимося на більш тісній співпраці з Росією в питанні покупки газу», - сказав він.

Марош Шефчович також зазначив, що Україна попередньою зимою довела, що є надійним транзитним партнером, якщо мова йде про постачання російського газу.

«Євросоюз вірить, що у сфері інтересів всіх сторін лежить те, щоб Україна залишалася важливою транзитною державою», - сказав єврокомісар.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...