Кремлю потрібно м'ясо: На Донбасі "полюють" на росіян-дезертирів

Вербувальники розшукують дезертирів і, обіцяючи звільнення від переслідувань і грошову винагороду, відправляють до Сирії.

Бойовики "ДНР". Фото: соцмережі.

Російські вербувальники використовують ситуацію з масовим дезертирством терористів на Донбасі для набору найманців для участі в конфлікті в Сирії. Про це у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

За інформацією ГУР, за минулу добу самовільно залишили свої підрозділи дванадцятеро військовослужбовців 6 окремого механізованого полку (Кадиївка), 2 (Луганськ) і 4 (Алчевськ) окремих мотострілкових бригад 2 армійського корпусу (Луганськ) ЗС РФ.

"З метою запобігання проникненню дезертирів на територію РФ російською прикордонною службою посилений пропускний режим на неконтрольовану українською стороною ділянку кордону", - сказано в повідомленні.

У свою чергу представники російських приватних військових компаній, які діють на тимчасово окупованих територіях Донбасу, використовують ситуацію, що склалася з метою вербування персоналу для направлення до Сирії, зокрема, за рахунок дезертирів, обіцяючи звільнення від переслідувань і грошову винагороду.

"Найбільший попит у російських "покупців" мають фахівці з досвіду бойових дій із військових облікових спеціальностей саперів і стрільців переносних зенітно-ракетних комплексів", - додали в ГУР.

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...