Кремлівські хакери зламали демократів США і артилеристів ЗСУ додатком на Android

Компанія з кібербезпеки CrowdStrike з'ясувала, що російські хакери відстежували українську артилерію через програму на Android, яка могла бути занесена через додаток ВКонтакте.

Російські хакери використали Андроїд у своїх цілях. Фото: galleryhip.com.

Хакерська група, пов'язана з російським урядом, ймовірно, використовувала шкідливі програми на пристроях Android для відстеження української артилерії з кінця 2014 до 2016 року. Про це йдеться в новому звіті компанії з кібербезпеки CrowdStrike, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Встановлена на Android програма могла встановити зв'язок і дізнатися географічне розташування української артилерії через зараження пристроїв, які могли б, ймовірно, бути використані для нанесення удару по артилерії проросійських сепаратистів, йдеться в доповіді.

Програма, яка використовувалася для відстеження української артилерії, є однією з версій програм, які були задіяні для злому Національного комітету Демократичної партії, заявив співзасновник CrowdStrike Дмитро Альперович.

Він додав, що високий рівень втрат української артилерії від цього додатка може служити доказом того, що саме російська хакерська група "Фантастичний Ведмідь" є відповідальною за кібератаку.

"Вони не можуть бути незалежними від групи або злочинного угруповання, вони повинні знаходитися в тісному контакті з російськими військовим", - заявив Альперович.

"Розгортання цієї хакерської програми «розширює російські кіберможливості на лінії фронту, на полі бою», і вона «могла б полегшити випереджальне розуміння української артилерії і руху військ, забезпечуючи тим самим російські війська корисною інформацією стратегічного планування», - відзначають в CrowdStrike.

Ця програма була доступна на сторінках, які використовуються українською артилерією в російській соціальній мережі ВКонтакте, повідомляють в CrowdStrike.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...