В передчутті кінця "недоімперії": Мін'юст США готується офіційно звинуватити РФ у зламі серверів Демпартії, - Wall Street Journal

Глибину наслідків важко передбачити. Америка готова вперше з часів Другої світової війни визнати факт агресії іншої держави на свою суверенну територію. Для суспільства США спотворення волевиявлення - надважкий злочин, тим більше якщо це зовнішній чинник.

Ілюстрація:Радіо Свобода

Міністерство юстиції США зібрало достатньо інформації, аби довести причетність 6 представників російського уряду до зламу серверів Демократичної партії, що відбувся перед виборами президента в 2016 році. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Імена підозрюваних не розкриваються, але, за даними видання, йдеться про хакерів, які працюють у військових відомствах та у розвідці Росії. Американські правоохоронні органи сподіваються довести цю справу до суду вже в наступному році.

За інформацією газети, Мін'юст США впевнений в тому, що до діяльності цих хакерів безпосередньо причетні російські високопосадовці.

Американські прокурори і співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) збираються пред'явити звинувачення відповідальним за злам серверів, незважаючи на те, що розголос їх імен призведе до того, що вони не зможуть подорожувати і навряд чи будуть затримані владою США.

Разом з тим у повідомленні наголошується, що обговорення у цій справі знаходиться на ранньому етапі.

Прес-секретарі міністерства юстиції США та ФБР не стали коментувати ці дані, зазначає газета.

Це розслідування не пов'язане з діяльністю федерального спецпрокурора Роберта Мюллера, який вивчає можливе втручання Кремля в останні вибори американського президента на рівні окремих особистостей та оточення чинного глави держави Дональда Трампа, у т.ч. керівників його виборчого штабу та представників його родини.

Під час виборів 2016 року сервер журналістських розслідувань WikiLeaks оприлюднив тисячі документів з серверів Демократичної партії, достовірність яких підтвердили у політсилі.

Американські спецслужби вважають, що ці файли були навмисно викрадено ФСБ та іншими російськими держструктурами, які намагалися не допустити перемоги кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...