Кретинизм в політиці: За два дні Путін напатякав на цілий пакет санкцій, - американський експерт

Навіть не минуло і доби, як американський уряд розширив список компаній, що підпадають під економічні санкції через анексію Криму і військову агресію в Україні.

Кретинизм Путіна дуже подобається російському суспільству. Фото: osp-ua.info.

Експерт з політики США щодо Російської Федерації і країн СНД Девід Джуберг на своїй сторінці в Facebook в іронічному стилі описав результати політики кремлівського президента Володимира Путіна. До того ж він перерахував основні компанії, проти яких США оголосило санкції, повідомляють Патріоти України.

"Кретинизм в політиці, це, мабуть, коли дурень в критичному стані. Але суспільство в Росії від кретинизму в захваті. За два дні Путін наговорив на цілий пакет санкцій! Одним лише язиком! І доби не пройшло після завислого в зарозумілості Путіна на G20, як ... Уряд Сполучених Штатів розширив список російських компаній, які підпадають під економічні санкції в зв'язку з агресивною політикою Москви щодо України", - пише експерт.

"Новий список підприємств був оприлюднений Міністерством торгівлі США, яке помістило його на сайті урядового вісника Federal Register. У списку фігурує 81 підприємство, яке в тій чи іншій мірі пов'язане з енергетичним сектором або залучене в різні проекти, які здійснюються в анексованому Криму", - продовжує Девід Джуберг.

У документі також значаться дві компанії, зареєстровані в Індії та Гонконгу. Санкції торкнуться 51 компанії, що підконтрольні "Газпрому", а також організацій, пов'язаних з будівництвом Керченського моста.

Новий міст через Керченську протоку покликаний зв'язати територію Криму з Росією і дозволити транспортування вантажів в обхід території України, яка вимагає повернення анексованої території.

До числа останніх відносяться петербурзький інститут "Гіпростроймост", який розробив проект моста, генпідрядник "СГМ-міст" і підрядник "Мостотрест".

У список також потрапили такі компанії, як "Ангстрем М", "Ангстрем", "Ангстрем-Т", "Зовнішньоекономічне об'єднання Радіоекспорт", "Пермська науково-виробнича приладобудівна компанія", "Мікрон", АТ НПФ "Микран", НВО "Гранат", "Компанія Технопол", суднобудівний завод "Звездочка".

Що стосується підприємств, пов'язаних з "Газпромом", то для них вводиться обов'язкове ліцензування всіх поставок, пов'язаних з розвідкою або видобутком нафти і газу на глибоководних ділянках шельфу в Арктиці.

Як вказується в документі, при розгляді таких ліцензійних заявок в США буде діяти "презумпція відмови".

Вирішили пожартувати й назвалися ДРГ: На Бєлгородщині окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали з перевіркою

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:22

У Бєлгородській області окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали до них з перевіркою. Причиною стало те, що останні вирішили пожартувати й назвалися "ДРГ ЗСУ". Про це повідомляє Telegram-канал "Досье шпиона". "ДРГ зайшла в Бєлгородську область. Два ...

СБУ на Київщині затримала "блогерів", які знімали стріми про ЗСУ (фото)

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:53

Служба безпеки викрила на Київщині ще п’ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україні, передають Патріоти України. Як повідомляє пресслужба відомства, вони знімали провок...