Критичний момент: Євросоюз закликав українську владу сконцентруватися на реформах

Нинішня криза в українському політикумі є можливістю підвищити якість роботи і переконати громадян, що "лідери України здатні прийняти виклик системної трансформації, чого два роки тому вимагав народ

Майя Косьянчич. Фото:mignews.com.ua

Європейський Союз закликав політичних лідерів України сконцентруватися на реформах. Про це в Брюсселі заявила уповноважена верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Євросоюз уважно стежить за розвитком подій в рамках засідань Верховної Ради на цьому тижні. В цей критичний момент важливо, щоб політичні лідери країни зосередили увагу на важливій роботі в напрямку реформ", - підкреслила вона.

За словами Косьянчич, нинішня криза є можливістю підвищити якість роботи і переконати громадян, що "лідери України здатні прийняти виклик системної трансформації, чого два роки тому вимагав народ".

"Інтерес широкої громадськості повинен мотивувати всіх, щоб прискорити темпи реформ і показати нову якість служіння інтересам країни", - зазначила прес-секретар Федеріки Могеріні.

Косьянчич нагадала, що увага ЄС направлена на реформи відповідно до Угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі; верховенство права, боротьбу з корупцією і демократичну підзвітність.

"Українська влада в останні місяці провела значну роботу, щоб просувати порядок денний реформ, який вимагає подальшого розвитку. Тому важливо, щоб ця робота тривала і давала результати на благо українського народу", - додала вона.

За її словами, "нова якість демократії" стала помітною завдяки "набагато більшій прозорості, відкритості всіх інститутів, децентралізації, дерегулювання, узагальнення державних закупівель, реформи поліції, ефективному використанню всіх інститутів і правових інструментів з метою викорінення корупції".

В Євросоюзі також закликали Україну піти на більш рішучі дії проти олігархічного впливу на політичні структури і ефективні дії проти монополій. Розширити права і можливості місцевого самоврядування, провести реформу державного управління, в тому числі податкової служби".

Крім цього Косьянчич наголосила на необхідності ефективно використовувати поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС і працювати над знищенням технічних бар'єрів в торгівлі, краще використовувати міжнародну допомогу, особливо в таких ключових областях, як енергоефективність, державний контроль за кордонами, розвиток інфраструктури, охорона здоров'я, соціальна сфера.

"Євросоюз готовий продовжувати надавати значну фінансову і технічну підтримку для зусиль, спрямованих на реформи в Україні, що має привести до системної трансформації та повного використання українського національного потенціалу, зміцнюючи тим самим здатність країни захищати свій суверенітет", - підсумувала вона.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...